Eerste bewakingscamera’s in strijd tegen inbraken te Damme
Veiligheidspaviljoen op strand Lichttorenplein krijgt kleur

Willy Wellens te gast op eerst volgende "Foodlunch" van RKFC

S-l300Tijdens deze lunch komt Willy Wellens ( Eerste klasse speler bij onder meer RWDM, Standard Luik en Club Brugge ) als praatgast aan bod. Animatie en ambiance troef welke gesponsord wordt door Duo Tecno Domotica. Er is ook een leuke tombola voorzien die gesponsord wordt door Lebeau-Courally uurwerken en reisbureau Class Travel. Na een hopelijk boeiende wedstrijd en bij een heerlijk drankje gaan we nagenieten bij gezellige muziek.

RKFC verwacht iedereen zondag 21 oktober 2018 om 12u00 op onze Footlunch ter gelegenheid van de competitiewedstrijd RKFC – Eendracht Aalst . (aftrap om 15u00) De footlunch start om 12u00 met een apero gevolgd door een heerlijke côte à l'os met bijbehorende garnituur en afsluitend met lekker gebak en koffie.

Wellens groeide op in Averbode doorliep de jeugdreeksen van VC Westerlo. In 1971 werd hij door toenmalig Eersteklasser K. Lierse SK aangetrokken als aanvaller. Hij debuteerde er in 1972 in het eerste elftal en verwierf er al snel een basisplaats. Lierse speelde in de middenmoot van de rangschikking en kon in 1974 maar nipt het behoud verzekeren na winst in de eindronde voor het behoud. Wellens ging bij RWDM voetballen. Hij kon in zijn eerste seizoen met de jonge fusieploeg ploeg onmiddellijk de landstitel vieren. RWDM eindigde de volgende jaren in de top van de rangschikking en kon hierdoor ook in Europees verband spelen. In de UEFA Cup 1976/77 wist de ploeg de halve finale te bereiken. Nadat eerder Feyenoord werd verslagen, was Athletic Bilbao te sterk. Wellens was Europees topschutter van de ploeg met tien doelpunten. Hij bleef er spelen tot in 1978 toen de ploeg stilaan minder succesvol werd. In 1978 trok Wellens naar Standard Luik, een van de Belgische subtoppers. In 1980 eindigde Standard op de tweede plaats en in 1981 werd de Beker van België en de Belgische Supercup gewonnen. In dat jaar kon Standard de kwartfinales van de UEFA Cup 1980/81 bereiken waarin het verloor van 1. FC Köln. In 1981 ging Wellens bij Club Brugge spelen. In zijn eerste seizoen werd de ploeg slechts 15de in de Belgische competitie.

Met de komst van trainer Georg Kessler behaalde de ploeg betere resultaten met respectievelijk een vijfde en een derde plaats in de Belgische competitie. In 1983 verloor de ploeg de Bekerfinale tegen KSK Beveren. Ook met de komst van Henk Houwaart als trainer bleef de ploeg succesvol. Zowel in 1985 als in 1986 werd de tweede plaats behaald, de laatste na beslissende testwedstrijden tegen RSC Anderlecht. In 1986 werd eveneens de Beker van België gewonnen na 3-0 winst tegen stadsgenoot Cercle Brugge. Op Europees vlak was de ploeg minder succesvol en werd ze telkens in de eerste of de tweede ronde uitgeschakeld. Ondanks het succes ging Wellens in 1986 bij Beerschot VAC voetballen. De ploeg eindigde steeds in de onderste regionen van de eindrangschikking en Wellens bleef er voetballen tot in 1989. Toen trok hij voor een seizoen naar KV Kortrijk en eindigde met de ploeg op een mooie zevende plaats in de Belgische competitie. In 1990 keerde Wellens nog voor een seizoen terug naar zijn vroegere club RWDM dat pas opnieuw naar Eerste klasse was gepromoveerd. De ploeg kon maar met moeite het behoud verzekeren. Wellens trok in 1991 voor twee seizoenen naar Cercle Brugge en bereikte met de ploeg een negende en een dertiende plaats. Brugge was tevens zijn laatste Eerste klasseploeg. In totaal speelde Wellens 596 wedstrijden in de hoogste afdeling, dit is het op één na hoogste aantal wedstrijden dat een speler ooit voetbalde in de Belgische Eerste klasse. Enkel Raymond Mommens deed beter met 613 wedstrijden. Wellens scoorde in al deze wedstrijden 166 doelpunten. In 1993 ging Wellens nog voor een seizoen naar toenmalig Tweedeklasser Racing Mechelen. De ploeg eindigde op de laatste plaats en degradeerde naar de Derde klasse. Op dat moment zette Wellens een punt achter zijn spelersloopbaan.

Reacties