Poolse dief vrij op eigen voorstel?
Broere met Bart en alle andere broertjes Moeyaert

Aantal kneistse Cercle supporters krijgen stadionverbod

21 supporters van voetbalclub Cercle Brugge waaronder een aantal uit onze gemeente mogen in totaal 355 maanden geen enkel stadion in ons land nog binnen. In maart, toen ze hun beslissende match tegen Beerschot-Wilrijk speelden en zo promoveerden naar eerste klasse A, bestormden ze het pas aangelegde grasveld en provoceerden ze de Beerschot-supporters.

GePoFoto: GePo

De politie van Brugge kon de supporters identificeren via camerabeelden. Brugs korpschef Dirk Van Nuffel is blij met de toch wel zware sanctie die de voetbalcel van Binnenlandse zaken nu oplegt: "Dat is een zware straf, veel meer dan we gedacht hadden. Nochtans waren we echt vastberaden om op te treden. Niet tegen het feit dat de supporters het veld bestormd hadden, want dat is een heel begrijpelijke vreugdereactie. Maar wel tegen de Cercle-aanhangers die de Beerschot-supporters uitjouwden. Dat ging er voor ons over."

De supportersfederatie van Cercle zelf vindt de straf toch wel zwaar, maar kan de politie ook wel volgen. "Ergens begrijp ik het, want ze moeten een voorbeeld stellen. Maar ik vind de straf nogal zwaar. Dit jaar is de sfeer wel enorm verbeterd. Ik vind dat je de tegenstanders altijd met rust moet laten. Het veld bestormen vond ik niet zo erg", zegt Anita Van Osselaer van de federatie.

De supporters moeten ook een boete van meer dan 13.000 euro betalen. 

Reacties