Het Weer in Knokke-Heist
Geven jullie Pier en Wanne en duwtje?

Knokke-Heistenaar Hans Vanaken in lijstje der groten

HansOp alle vlakken was de zege in Monaco een historische. Voor onze de spelers, voor de punten, voor de gevolgen en voor het Belgische voetbal. Enkele cijfers op een rij.

Grootste Belgische zege ooit

Nog nooit kon een Belgisch team in de Champions League met meer dan twee goals verschil winnen. Een record dat Club liefst kon verdubbelen.

Vier jaar na vorige 0-4

De ruime zege in het Prinsdom deed denken aan die in Kopenhagen in de Europa League van 2014-2015. Toevallig vond die ook plaats op 6 november, was de score aan de rust ook 0-3 en was het ook Ruud Vormer die de vierde goal tegen de netten werkte.

Grootste nederlaag voor Monaco in Europa

Hoe mooi de avond voor Blauw-Zwart was, zo rampzalig was ze voor de manschappen van Thierry Henry. Monaco was het eerste Franse team dat ooit 3 goals slikte in de eerste 25 minuten van de match in de Champions League. Het was uiteindelijk de grootste nederlaag ooit voor de Monegasken op het Europese toneel. Dat betekent ook dat Club tegen Monaco zowel zijn grootste nederlaag (in 1988) als zijn grootste zege boekte.

Knokke-Heistenaar Hans Vanaken in lijstje der groten

Gisteren was Hans Vanaken de twaalfde Belg die 2 keer scoorde in een Champions League-match. Hij voegt zich daarbij bij onder andere Eden Hazard, Dries Mertens, Daniel Van Buyten, Romelu Lukaku, Radja Nainggolan. Geen slecht gezelschap.

“Dit was misschien onze minste match van de vier, maar we winnen wel”, was de eerlijke analyse van onze stadsgenoot. “Dan moeten we misschien concluderen dat dit beter is dan goed spelen en niet winnen. De twee goals vielen al redelijk snel, dus beter kun je niet starten. Bij die eerste kwam de bal plots voor mijn voeten, dus ik moest hem maar binnen leggen. Bij de tweede zou ik de beelden eens moeten herbekijken. Ik schoot de bal tegen zijn lichaam, maar kon niet goed zijn of het tegen zijn arm of heup was. Maar goed, de scheidsrechter legde hem op de stip, waardoor ik een tweede keer kon scoren. Als je zo vroeg al op rozen zit, dan mag je het niet meer weggeven. Maar vergeet ook niet dat we in het begin wel goed wegkwamen. We mogen dan ook onze keeper danken, want die deed enkele cruciale reddingen. Dit doet in elk geval heel veel deugd. Vier keer scoren op Monaco, dat is niet veel ploegen gegeven. Het is dan misschien wel een ploeg die zonder vertrouwen zit, maar het blijft sowieso een knappe prestatie.”

Reacties