RKFC blijft hangen in haar slechte start
Jonge transmigrant blijft in de cel tijdens het onderzoek

Twee Rotterdamse drugsdealers waren draaischjf in West-Vlaams drugnetwerk

Twee Nederlandse dealers, twee neven, moeten 10 en 12 jaar naar de cel voor een heel winstgevende drugshandel in onze streek. Het dossier is zo groot dat de onderzoekers nog altijd niet weten hoeveel opbrengst ze precies hebben gemaakt.
 
Netwerk

Twee Rotterdamse drugsdealers hebben in de Brugse rechtbank celstraffen van 10 en 12 jaar gekregen voor de grootschalige invoer van drugs. De twee voerden de voorbije vijf jaar minstens 211 kilo heroïne België binnen. Ze verdienden daar volgens de eerste berekeningen van 2,1 miljoen euro mee. Maar het dossier is zo groot dat de speurders twee jaar extra hebben gekregen om preciezer zicht te krijgen op de winst. De twee zullen dat bedrag dan moeten terugbetalen aan de staat.

De Rotterdammers, twee neven, werden in november vorig jaar aangehouden in Nederland, nadat hun gsm-nummers opdoken in meerdere drugsdossiers in de regio Oostende, Brugge en Roeselare. Bij huiszoekingen in Rotterdam werden uiteindelijk tientallen kilo’s cocaïne, heroïne en cannabis gevonden en meer dan 100.000 euro cash geld die in een zak verstopt zat. De dealers schakelden West-Vlaamse loopjongens in om de drugs in Nederland op te halen en in West-Vlaanderen te verkopen. In de meeste gevallen ging het om drugsverslaafden die nog schulden bij hen hadden.

Reacties