Bangste Piet zit in kraantoren te Westkapelle
R Knokke FC verliest maar speelde een schitterende wedstrijd

Het Weer in Knokke-Heist

2018-11-29-5256

Weerfoto: Fred van Soomeren

We bevinden ons momenteel nog in de warme sector van een storing, verbonden met een depressie boven de Atlantische Oceaan. Het koufront van dit systeem trekt rond middernacht over de kust. Een nieuwe actieve regenzone wordt morgenavond verwacht en blijft ook vrijdagvoormiddag ons weer bepalen. Nadien wordt onstabiele maritieme lucht in een sterke westelijke stroming aangevoerd. Zondagmiddag draait de wind naar het noordwesten, maar het blijft nog steeds onstabiel.

Vanavond is het betrokken met af en toe regen. Na middernacht wordt het droger maar de bewolking blijft overheersen. Minima rond 10°C. Vrij krachtige tot krachtige wind (5-6) uit Z, ruimend naar W en tegen de ochtend afnemend tot matig à vrij krachtig (4-5). Matig zicht in de neerslag.

Morgen is het eerst zwaarbewolkt tot betrokken maar droog. Vanaf de late namiddag gaat het opnieuw regenen. Maxima rond 12 à 13°C. Matige tot vrij krachtige wind (4-5) uit WZW, krimpend naar ZW en toenemend tot krachtig (6). Goed zicht, later matig zicht tijdens de neerslag.

Vrijdag begint de dag betrokken, gevolgd door vrij veel regen in de loop van de voormiddag. Vanaf de late namiddag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt. 's Avonds en 's nachts is er opnieuw kans op buien, mogelijk vergezeld van onweer. Maxima rond 12°C. Harde tot stormachtige wind (7-8) uit ZZW, ruimend naar W en afnemend tot hard (7). Eerst matig, later goed zicht.

Zaterdagvoormiddag is het wisselend bewolkt met buien. In de loop van de namiddag wordt het tijdelijk droger, maar 's avonds en 's nachts volgen regen en buien. Maxima rond 10 à 11°C. Harde tot stormachtige wind (7-8) uit W, tijdelijk krimpend naar WZW en toenemend tot stormachtig (8). Goed zicht, matig zicht in de neerslag.

Zondag start de dag zwaarbewolkt tot betrokken met regen of buien. Na de middag wordt het wisselend bewolkt met af en toe buien. Maxima rond 10°C. Harde wind (7) uit W, ruimend naar NW en afnemend tot krachtig (6). Matig tot slecht zicht in de neerslag.

Maandag is het wisselend bewolkt met nog kans op een bui. Maxima rond 7 of 8°C. Krachtige wind (6) uit NW tot WNW. Meestal goed zicht.

Langetermijnverwachting van dinsdag 11/12/18 tot zaterdag 15/12/18

Een hoog met kern voor de kust van Noorwegen, verplaatst zich geleidelijk naar Rusland. De stroming draait daarbij van noord naar zuidoost. Het wordt gevoelig kouder met maxima die dalen van 6 naar 2°C. Op dinsdag is er nog kans op een buitje, nadien wordt het droger. Op het einde van de periode is wat winterse neerslag mogelijk.

Reacties