Ijsduiken en wake for life voor het goede doel op Lakeside Paradise
Gratis rondleiding expo Stephan Balkenhol - Houtsculpturen uit privécollecties

Kneistivoetbal met Robin Vantorre

Index
  • R.Knokke FC - Châtelet 3-1
  • Varsenare - KFC Heist 1-0
  • Moerkerke - Ladies KFC Heist 1-1
 
Zes op zes voor Royal, en de laatste plaats doorgeven aan SKS Heist. Het was een belangrijke wedstrijd voor Knokke, en het startte goed. Staelens kon na negen minuten al de score openen voor de thuisploeg. Tien minuten later zette diezelfde Staelens de dubbele voorsprong op het bord. Nog was het niet gedaan voor Knokke. Staelens vervolledigde zijn hattrick in de dertigste minuut. Net voor rust kon Châtelet de 3-1 scoren, iets wat toch voor een kleine domper zorgde voor de thuisploeg. Na rust besloop de angst terug in de rangen van Royal. Het goede voetbal van de eerste helft verdween en Châtelet kwam opzetten. Doelman Verlinden moest zich enkele malen onderscheidden en er werd ook een bal van de lijn geveegd door de defensie. Toch kwam de overwinning niet meer in het gedrang en kon Knokke zegevieren. Knokke gaat nu voorbij Heist en Geel in het klassement. Deze week speelt Knokke hun wedstrijd op donderdag (20u45)voor de Beker van België op het veld van Union.
 
KFC Heist moest op bezoek bij de leider, en dit was geen pretje. Varsenare die op een patatten plein hun thuiswedstrijden afwerkt was al van in het begin in het voordeel. Voorzitter Degroote kon het niet laten (en terecht) om nog maar eens te benadrukken op welke luxe velden onze voetbalploegen in de gemeente spelen. Het was dus een wedstrijd waar niet echt op gevoetbald kon worden en Varsenare ging daar het best mee om. Het was wel niet zo dat KFC zich onbetuigd liet, maar echt gevaar was er niet. Na rust, ging de scheidsrechter dan nog eens in de fout. Hij floot een strafschop voor de thuisploeg na een schwalbe. Varsenare nam het geschenkje van de lieve, brave man met 2 handen in ontvangst. Heist probeerde nog iets terug te doen, maar de doelman van Varsenare en een gebrek aan precisie zorgden ervoor dat de drie punten ginder bleven. Heist blijft wel derde in de stand.
 
De Ladies speelden een topper in de derby tegen Moerkerke en kwamen niet verder dan 1-1. De eerste periode was het vooral de thuisploeg die meer initiatief toonde en de tweede periode was voor onze dames. Na rust scoorde Isaline Sys de 0-1, maar ettelijke tellen later stond het al terug 1-1. Moerkerke scoorde wel uit buitenspel, maar de referee zag er geen graten in. De Ladies kregen nog enkele kansen, maar scoren lukte niet meer.
 
Croky Cup
Donderdag 20u45 :
  • Union - R.Knokke FC
 
Zondag 9 December :
  • Rupel-Boom - R.Knokke FC (15u)
  • KFC Heist - Dosko St.Kruis (14u30)
  • Ladies KFC Heist - Kortrijk (13u30)
 
Sportieve Voetbalgroeten
Robin Vantorre

Reacties