Lippens ondervoorzitter zwemclub Boaremakers

Baordemakers (2)
Op zijn verzoek werd eervol ontslag verleend aan André Mobouck, ondervoorzitter van de zwemclub De Boaeremakers uit Knokke-Heist. De heer Stefaan Lippens neemt de taak en verantwoordelijkheid als onder voorzitter opzich. De zwemclub De Boaremakers is actief in Knokke-Heist (Duinenwater) en Blankenberge (Noordzeebad). Elke zondagvoormiddag een ontspannende zwempartij in het Noordzeebad met mogelijkheid tot vervolmaking door een gediplomeerd zweminstructeur. Info bij de voorzitter Freddy Broucke 050.607455 Op de foto: van links naar rechts PR André Desmidt, ondervoorzitter Stefaan Lippens en voorzitter Freddy Broucke


Kneistivoetbal met Robin Vantorre

Index
 • R.Knokke FC - Châtelet 3-1
 • Varsenare - KFC Heist 1-0
 • Moerkerke - Ladies KFC Heist 1-1
 
Zes op zes voor Royal, en de laatste plaats doorgeven aan SKS Heist. Het was een belangrijke wedstrijd voor Knokke, en het startte goed. Staelens kon na negen minuten al de score openen voor de thuisploeg. Tien minuten later zette diezelfde Staelens de dubbele voorsprong op het bord. Nog was het niet gedaan voor Knokke. Staelens vervolledigde zijn hattrick in de dertigste minuut. Net voor rust kon Châtelet de 3-1 scoren, iets wat toch voor een kleine domper zorgde voor de thuisploeg. Na rust besloop de angst terug in de rangen van Royal. Het goede voetbal van de eerste helft verdween en Châtelet kwam opzetten. Doelman Verlinden moest zich enkele malen onderscheidden en er werd ook een bal van de lijn geveegd door de defensie. Toch kwam de overwinning niet meer in het gedrang en kon Knokke zegevieren. Knokke gaat nu voorbij Heist en Geel in het klassement. Deze week speelt Knokke hun wedstrijd op donderdag (20u45)voor de Beker van België op het veld van Union.
 
KFC Heist moest op bezoek bij de leider, en dit was geen pretje. Varsenare die op een patatten plein hun thuiswedstrijden afwerkt was al van in het begin in het voordeel. Voorzitter Degroote kon het niet laten (en terecht) om nog maar eens te benadrukken op welke luxe velden onze voetbalploegen in de gemeente spelen. Het was dus een wedstrijd waar niet echt op gevoetbald kon worden en Varsenare ging daar het best mee om. Het was wel niet zo dat KFC zich onbetuigd liet, maar echt gevaar was er niet. Na rust, ging de scheidsrechter dan nog eens in de fout. Hij floot een strafschop voor de thuisploeg na een schwalbe. Varsenare nam het geschenkje van de lieve, brave man met 2 handen in ontvangst. Heist probeerde nog iets terug te doen, maar de doelman van Varsenare en een gebrek aan precisie zorgden ervoor dat de drie punten ginder bleven. Heist blijft wel derde in de stand.
 
De Ladies speelden een topper in de derby tegen Moerkerke en kwamen niet verder dan 1-1. De eerste periode was het vooral de thuisploeg die meer initiatief toonde en de tweede periode was voor onze dames. Na rust scoorde Isaline Sys de 0-1, maar ettelijke tellen later stond het al terug 1-1. Moerkerke scoorde wel uit buitenspel, maar de referee zag er geen graten in. De Ladies kregen nog enkele kansen, maar scoren lukte niet meer.
 
Croky Cup
Donderdag 20u45 :
 • Union - R.Knokke FC
 
Zondag 9 December :
 • Rupel-Boom - R.Knokke FC (15u)
 • KFC Heist - Dosko St.Kruis (14u30)
 • Ladies KFC Heist - Kortrijk (13u30)
 
Sportieve Voetbalgroeten
Robin Vantorre

De achtste finales in de Beker van België zijn belangrijk voor RKFC

46945604_1969609453125738_376651129867468800_n

Dinsdagavond worden de achtste finales in de Beker van België afgetrapt. Met bekerhouder Standard, landskampioen Club Brugge en Anderlecht sneuvelden in de vorige ronde al enkele topteams. Slechts tien van de zestien eersteklassers zijn nog aan boord, sinds ze hun intrede deden in de zestiende finales.

Dinsdag worden de debatten in het Guldensporenstadion geopend met de derby tussen Kortrijk en Zulte Waregem. Dezelfde avond nog speelt AA Gent gastheer voor 1B-club Beerschot Wilrijk.

Woensdag staat de hoofdbrok op het programma. Charleroi ontvangt dan competitieleider Racing Genk. Op de vierde speeldag in de Jupiler Pro League trokken de Limburgers thuis met 3-1 aan het langste eind tegen de Carolo’s. Verder gaat KV Oostende op bezoek bij Moeskroen. KV Mechelen, dat de eerste periodetitel pakte in 1B, krijgt Achter de Kazerne Lokeren over de vloer.

Eupen trekt dan weer naar Deinze. De club uit de eerste amateurklasse schakelde in de vorige ronde Club Brugge met 2-0 uit. STVV speelt thuis tegen Mandel United uit tweede amateur.

Met Union en onze jongens van RKFC sluiten donderdag twee ‘reuzendoders’ de achtste finales af in het Joseph Mariënstadion. 1B-club Union pakte in de zestiende finales de scalp van Anderlecht (0-3), na een hattrick van Youssouf Niakaté. Knokke was op Sclessin dan weer te sterk voor Standard (1-2). Bij de club uit eerste amateur staat intussen Lorenzo Staelens aan het roer.

Dinsdag:

20u30 KV Kortrijk - Zulte Waregem

20u45 AA Gent - Beerschot Wilrijk (1B)

Woensdag:

20u Moeskroen - KV Oostende

20u30 KV Mechelen (1B) - Lokeren

20u30 Deinze (1e am.) - Eupen

20u30 STVV - Mandel United (2e am.)

20u45 Charleroi - Genk

Donderdag:

20u45 Union (1B) - R Knokke FC (1e am.)


RKFC wint opnieuw

Knokke kwam na 10 minuten op voorsprong. En 10 minuten later was het opnieuw raak voor RKFC. Toeval of niet, even voorbij het halfuur stond de 3-0-stand op het bord. Vlak voor rust maakten de bezoekers nog een tegendoelpunt. In de tweede helft was het bibberen voor het doel van Knokke maar we hielden. 3-1 was de eindstand. Het verslag van de wedstrijd op Seafun, de lokale omroep van Knokke-Heist (106.2 fm)


De “Vossenhul” schutters blijven verrassen

Vrdickta


Shooting Air Vossenhul is een Nationaal Kampioen rijker geworden op de allereerste Belgische kampioenschappen luchtkarabijn 10 m. opgelegd. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Vlaamse schietsportkoepel (VSK) op 24 nov.2018 te Mechelen. Danny Verdickt is erin geslaagd de allereerste Belgische Kampioen S3 te worden in deze nieuwe discipline dank zij, een sterke prestatie van 306.8/ op 300 p. Hij won met een minimum verschil van 8 tienden dank zij een indrukwekkende eindsprint. Na de Bronzen medailles door Emma Vandevyvere en Urain Van Praet behaalt op de Belgian Open Air 2018 te Gent is het plaatje volledig geslaagd voor Vossenhul Knokke-Heist. Op Internationaal vlak is Emma Vandevyvere (Sportvrouw van het jaar 2017) er in geslaagd bij haar deelname aan de “ Welsh open” een Bronzen medaille weg te kapen bij de Dames 1 in de Air Rifle Olympic finale. Tevens is ze als internationale schutter opnieuw uitgeroepen tot winnares van de Masters of Flanders 2018 dames 1. L.K. Bij de Vossenhul luchtpistoolschutters 10 m. wist Rita Soenen ,bij de dames 2, beslag te maken op de zilveren medaille.

P1280481


Matcurlingtornooi van Knokke-Heist

Martcurling%202

Op maandag 10 december 2018 organiseert de vzw Stedelijk Sportcentrum Knokke-Heist van 10 tot 16 uur voor de 2de maal een matcurlingtornooi. Na de succesvolle editie van vorig jaar met deelname van 20 ploegen zal ook dit jaar sporthal De Stormmeeuw omgetoverd worden tot the place to be om te glijden met schijven. Bij deze leuke indoor sport is het doel om de curling schijven zo dicht mogelijk bij de roos te glijden en zo de meeste punten te verzamelen. Plezier en spanning zijn daarbij nooit ver weg. Matcurling is dan ook een sport die geliefd is bij zowel dames als heren, bij jong en ervaren. In de voormiddag worden er voorrondes gespeeld en in de namiddag de plaatsingswedstrijden. Winnen mag, plezier hebben een must! Inschrijven voor het tornooi kan individueel of per duo. Er kunnen maximaal 25 duo's deelnemen. In de inschrijvingsprijs van € 5 zit een broodje en een drankje voor over de middag.


Franky Nobus weer top tijdens Sire-schieting bij de Noordschutters

DSC_0466
Afgelopen dagen werd de jaarlijkse Sire-schieting gehouden bij de Noordschutters. Er namen 20 schutters deel aan deze wedstrijd, waarbij elk 3 pijlen naar de sire-vogel mocht schieten. Tania De Seck slaagde er als eerste in om éénmaal raak te schieten maar Franky Nobus kon de vogel tweemaal na elkaar afschieten, waardoor hij de begeerde titel van Sire kon bemachtigen. Peter De Vogelaere werd baljuw daar hij de vleugels van de sire-vogel afschoot. by: Dirk Van Quathem

Lorenzo Staelens moet R Knokke FC redden

IMG_6757

Een coup de théâtre in de eerste amateurliga schrijven diverse media. Na dagenlang geflirt met Eendracht Aalst tekent Lorenzo Staelens een contract bij reeksgenoot R Knokke FC. Staelens was dé kandidaat om de ontslagen Tom De Cock op te volgen bij Aalst. Maar de West-Vlaming zoekt het nu dichter bij huis en tekent bij onze jongens in Knokke, waar hij trouwens ook z'n zoon Alessio Staelens zal trainen. Staelens tekende een contract bij Vincent Van Honsebrouck voor het seizoen 2018/2019.

Op de foto Voorzitter Vincent Van Honsebrouck – Lorenzo Staelens –  Sportief manager Kristof Arys


Gloednieuw 'bucketlist' wandelevent van Knokke-Heist naar De Panne

46107836_941284976057172_6565104292166893568_n

De kustlijn mag dan relatief bescheiden zijn in lengte, maar heeft u de volledige afstand van Knokke-Heist tot De Panne al eens afgewandeld? Die kans biedt de allereerste AG Belgian Coast Walk op zaterdag 11 mei 2019. De volledige afstand van 80 km is net iets meer dan een doordeweekse strandwandeling, maar er zijn ook kortere afstanden zodat iedereen aan zijn trekken komt.

Wandelen zit in de lift en verlaat steeds vaker het pad van de traditionele georganiseerde zondagochtendwandeling. Het blijft de meest laagdrempelige manier om te bewegen en is uitermate geschikt voor alle leeftijden, van kleuter tot senior. Het valt op dat ook jonge mensen in een flinke wandeling hun ontspanning en uitdaging zoeken, zeker als er een hele beleving rond gecreërd wordt.

Unieke beleving

De volledige Belgische kust afwandelen is zo'n uitdaging! Er is nu al veel vraag naar en het staat zelfs hoog op de sportieve bucketlist van heel wat Belgen. Golazo, Wandelsport Vlaanderen vzw en AG Insurance sloegen de handen in elkaar en maken er een heuse happening van, op zaterdag 11 mei 2019. Het nieuwe evenement moet iets worden waar mensen maandenlang naar uitkijken en zich op voorbereiden. Maar het is evenzeer een gezellig uitje voor jong en oud, voor het hele gezin en voor wie in het mooie decor van onze kust een dagje wil ontspannen en van de sfeer wil genieten.

4 afstanden

Wandelsport Vlaanderen vzw, de federatie die maar liefst 350 wandelclubs en 60.000 leden telt, heeft zijn specialisten ingezet om het parcours uit te stippelen. Naast de tocht van 80 km is er ook eentje van 42 km (met vertrek halfweg de kustlijn, in Oostende) en tochten van 14 km en 7 km in en rond aankomstplaats De Panne. Het parcours wisselt strand af met dijk, duinen en enkele prachtige natuurgebieden zoals de Schipgatduinen en de Hoge Blekker.

"Om Wandelsport Vlaanderen vzw ook op de kaart te zetten bij een jongere generatie, willen we vol inzetten op dit soort belevingsevenementen", zegt Jef Joosten, voorzitter van Wandelsport Vlaanderen vzw. "Met de ervaring van Golazo en de steun van AG Insurance, zijn we ervan overtuigd dat de AG Belgian Coast Walk kan uitgroeien tot een van de uithangborden van Wandelsport Vlaanderen vzw. We hebben alle drie dezelfde missie: iedereen aan het bewegen krijgen. Dit nieuwe evenement met wandelingen op maat van iedereen, moedigt zo'n actieve en gezonde levensstijl aan."

Voor AG Insurance is dit gloednieuwe event een eerste realisatie in het kader van zijn pas aangekondigde activatieprogramma "Move by AG". In een tijdperk dat mensen steeds meer een zittend leven leiden, met alle nefaste gezondheidsgevolgen van dien, wil Move by AG mensen aanzetten om regelmatig te bewegen en dit in al zijn vormen, sportief, recreatief en gewoon functioneel in het alledaagse leven.

Inschrijvingen openen vandaag

Een afstand van 80 km, daar kan je niet onvoorbereid aan beginnen. De inschrijvingen voor deze uitdaging openen daarom nu al! Dat biedt iedereen voldoende tijd om te trainen en toe te werken naar een straffe uitdaging. Uiteraard kan je ook al voor de andere afstanden inschrijven.


Kneistivoetbal : De kijk op de week met Robin Vantorre

Voetbal

 • FC Luik - R.Knokke FC 2-1
 • KFC Heist - De Haan 1-1
 • Ladies KFC Heist - De Ruiter 11-2
 
Het blijft tegenzitten voor Royal, na een degelijk wedstrijd werden er alweer geen punten gepakt. Ook deze week waren de laatste minuten van de wedstrijd er teveel aan. Knokke speelde een aardige partij in Luik en kwam in de eerste periode het dichtst bij de openingsgoal. Toch was het wachten tot vijf minuten na rust, vooraleer de 0-1 op het bord stond. Vanfleteren scoorde met een schicht. Luik kwam nadien wat beter in de wedstrijd en acht minuten voor tijd stond het 1-1. Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld. Luik lukte in de laatste minuut de winningsgoal en Knokke zat alweer in zak en as. Toch blijven ze bij Royal geloven in een goeie afloop, want Knokke speelt goed, maar pakt geen punten. Het tij zal weldra keren voor de blauw-witte.
 
Heist kwam niet verder dan 1-1 tegen De Haan. De thuisploeg was veel beter maar grote kansen kreeg het niet. 1 prikje van De Haan op het halfuur zorgde wel voor het openingsdoelpunt. De Haan kroop nog meer terug en stond met 10 verdedigers op het veld. Even na de pauze kon Maenhout toch een gaatje vinden met een knap afstandsschot. 1-1. Heist verdiende meer, maar kon geen tweede maal de netten laten trillen, al had het wel nog 2 grote kansen op het einde. Heist blijft 3de in het klassement.
 
De Ladies hadden dit weekend geen kind aan De Ruiter. Al na vier minuten stond het 2-0. De ruststand was 5-2, Vanwelden had reeds vijf(!) maal gescoord voor de thuisploeg. Na rust ging het feestje gewoon door. Nog driemaal Vanwelden, tweemaal Fagel en Loeys dikten aan tot 11-2. De Ladies staan 5de in het klassement.
 
Komend weekend:
 
Zondag 18/11 om 15u :
 • R.Knokke FC - FC Dender
Zaterdag 17/11 om 19u :
 • Eernegem - KFC Heist
Zondag 18/11 om 14u30 :
 • Zwevezele b - Ladies KFC Heist

Sportieve groeten
Robin Vantorre