Gloednieuw 'bucketlist' wandelevent van Knokke-Heist naar De Panne

46107836_941284976057172_6565104292166893568_n

De kustlijn mag dan relatief bescheiden zijn in lengte, maar heeft u de volledige afstand van Knokke-Heist tot De Panne al eens afgewandeld? Die kans biedt de allereerste AG Belgian Coast Walk op zaterdag 11 mei 2019. De volledige afstand van 80 km is net iets meer dan een doordeweekse strandwandeling, maar er zijn ook kortere afstanden zodat iedereen aan zijn trekken komt.

Wandelen zit in de lift en verlaat steeds vaker het pad van de traditionele georganiseerde zondagochtendwandeling. Het blijft de meest laagdrempelige manier om te bewegen en is uitermate geschikt voor alle leeftijden, van kleuter tot senior. Het valt op dat ook jonge mensen in een flinke wandeling hun ontspanning en uitdaging zoeken, zeker als er een hele beleving rond gecreërd wordt.

Unieke beleving

De volledige Belgische kust afwandelen is zo'n uitdaging! Er is nu al veel vraag naar en het staat zelfs hoog op de sportieve bucketlist van heel wat Belgen. Golazo, Wandelsport Vlaanderen vzw en AG Insurance sloegen de handen in elkaar en maken er een heuse happening van, op zaterdag 11 mei 2019. Het nieuwe evenement moet iets worden waar mensen maandenlang naar uitkijken en zich op voorbereiden. Maar het is evenzeer een gezellig uitje voor jong en oud, voor het hele gezin en voor wie in het mooie decor van onze kust een dagje wil ontspannen en van de sfeer wil genieten.

4 afstanden

Wandelsport Vlaanderen vzw, de federatie die maar liefst 350 wandelclubs en 60.000 leden telt, heeft zijn specialisten ingezet om het parcours uit te stippelen. Naast de tocht van 80 km is er ook eentje van 42 km (met vertrek halfweg de kustlijn, in Oostende) en tochten van 14 km en 7 km in en rond aankomstplaats De Panne. Het parcours wisselt strand af met dijk, duinen en enkele prachtige natuurgebieden zoals de Schipgatduinen en de Hoge Blekker.

"Om Wandelsport Vlaanderen vzw ook op de kaart te zetten bij een jongere generatie, willen we vol inzetten op dit soort belevingsevenementen", zegt Jef Joosten, voorzitter van Wandelsport Vlaanderen vzw. "Met de ervaring van Golazo en de steun van AG Insurance, zijn we ervan overtuigd dat de AG Belgian Coast Walk kan uitgroeien tot een van de uithangborden van Wandelsport Vlaanderen vzw. We hebben alle drie dezelfde missie: iedereen aan het bewegen krijgen. Dit nieuwe evenement met wandelingen op maat van iedereen, moedigt zo'n actieve en gezonde levensstijl aan."

Voor AG Insurance is dit gloednieuwe event een eerste realisatie in het kader van zijn pas aangekondigde activatieprogramma "Move by AG". In een tijdperk dat mensen steeds meer een zittend leven leiden, met alle nefaste gezondheidsgevolgen van dien, wil Move by AG mensen aanzetten om regelmatig te bewegen en dit in al zijn vormen, sportief, recreatief en gewoon functioneel in het alledaagse leven.

Inschrijvingen openen vandaag

Een afstand van 80 km, daar kan je niet onvoorbereid aan beginnen. De inschrijvingen voor deze uitdaging openen daarom nu al! Dat biedt iedereen voldoende tijd om te trainen en toe te werken naar een straffe uitdaging. Uiteraard kan je ook al voor de andere afstanden inschrijven.


Kneistivoetbal : De kijk op de week met Robin Vantorre

Voetbal

 • FC Luik - R.Knokke FC 2-1
 • KFC Heist - De Haan 1-1
 • Ladies KFC Heist - De Ruiter 11-2
 
Het blijft tegenzitten voor Royal, na een degelijk wedstrijd werden er alweer geen punten gepakt. Ook deze week waren de laatste minuten van de wedstrijd er teveel aan. Knokke speelde een aardige partij in Luik en kwam in de eerste periode het dichtst bij de openingsgoal. Toch was het wachten tot vijf minuten na rust, vooraleer de 0-1 op het bord stond. Vanfleteren scoorde met een schicht. Luik kwam nadien wat beter in de wedstrijd en acht minuten voor tijd stond het 1-1. Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld. Luik lukte in de laatste minuut de winningsgoal en Knokke zat alweer in zak en as. Toch blijven ze bij Royal geloven in een goeie afloop, want Knokke speelt goed, maar pakt geen punten. Het tij zal weldra keren voor de blauw-witte.
 
Heist kwam niet verder dan 1-1 tegen De Haan. De thuisploeg was veel beter maar grote kansen kreeg het niet. 1 prikje van De Haan op het halfuur zorgde wel voor het openingsdoelpunt. De Haan kroop nog meer terug en stond met 10 verdedigers op het veld. Even na de pauze kon Maenhout toch een gaatje vinden met een knap afstandsschot. 1-1. Heist verdiende meer, maar kon geen tweede maal de netten laten trillen, al had het wel nog 2 grote kansen op het einde. Heist blijft 3de in het klassement.
 
De Ladies hadden dit weekend geen kind aan De Ruiter. Al na vier minuten stond het 2-0. De ruststand was 5-2, Vanwelden had reeds vijf(!) maal gescoord voor de thuisploeg. Na rust ging het feestje gewoon door. Nog driemaal Vanwelden, tweemaal Fagel en Loeys dikten aan tot 11-2. De Ladies staan 5de in het klassement.
 
Komend weekend:
 
Zondag 18/11 om 15u :
 • R.Knokke FC - FC Dender
Zaterdag 17/11 om 19u :
 • Eernegem - KFC Heist
Zondag 18/11 om 14u30 :
 • Zwevezele b - Ladies KFC Heist

Sportieve groeten
Robin Vantorre

Knokke-Heistenaar Hans Vanaken in lijstje der groten

HansOp alle vlakken was de zege in Monaco een historische. Voor onze de spelers, voor de punten, voor de gevolgen en voor het Belgische voetbal. Enkele cijfers op een rij.

Grootste Belgische zege ooit

Nog nooit kon een Belgisch team in de Champions League met meer dan twee goals verschil winnen. Een record dat Club liefst kon verdubbelen.

Vier jaar na vorige 0-4

De ruime zege in het Prinsdom deed denken aan die in Kopenhagen in de Europa League van 2014-2015. Toevallig vond die ook plaats op 6 november, was de score aan de rust ook 0-3 en was het ook Ruud Vormer die de vierde goal tegen de netten werkte.

Grootste nederlaag voor Monaco in Europa

Hoe mooi de avond voor Blauw-Zwart was, zo rampzalig was ze voor de manschappen van Thierry Henry. Monaco was het eerste Franse team dat ooit 3 goals slikte in de eerste 25 minuten van de match in de Champions League. Het was uiteindelijk de grootste nederlaag ooit voor de Monegasken op het Europese toneel. Dat betekent ook dat Club tegen Monaco zowel zijn grootste nederlaag (in 1988) als zijn grootste zege boekte.

Knokke-Heistenaar Hans Vanaken in lijstje der groten

Gisteren was Hans Vanaken de twaalfde Belg die 2 keer scoorde in een Champions League-match. Hij voegt zich daarbij bij onder andere Eden Hazard, Dries Mertens, Daniel Van Buyten, Romelu Lukaku, Radja Nainggolan. Geen slecht gezelschap.

“Dit was misschien onze minste match van de vier, maar we winnen wel”, was de eerlijke analyse van onze stadsgenoot. “Dan moeten we misschien concluderen dat dit beter is dan goed spelen en niet winnen. De twee goals vielen al redelijk snel, dus beter kun je niet starten. Bij die eerste kwam de bal plots voor mijn voeten, dus ik moest hem maar binnen leggen. Bij de tweede zou ik de beelden eens moeten herbekijken. Ik schoot de bal tegen zijn lichaam, maar kon niet goed zijn of het tegen zijn arm of heup was. Maar goed, de scheidsrechter legde hem op de stip, waardoor ik een tweede keer kon scoren. Als je zo vroeg al op rozen zit, dan mag je het niet meer weggeven. Maar vergeet ook niet dat we in het begin wel goed wegkwamen. We mogen dan ook onze keeper danken, want die deed enkele cruciale reddingen. Dit doet in elk geval heel veel deugd. Vier keer scoren op Monaco, dat is niet veel ploegen gegeven. Het is dan misschien wel een ploeg die zonder vertrouwen zit, maar het blijft sowieso een knappe prestatie.”


Kneistivoetbal : De kijk op de week met Robin Vantorre

 • R.Knokke FC - Oudenaarde 3-4
 • Lichtervelde - KFC Heist 0-2
 • Harelbeke - Ladies KFC Heist 4-0
VoetbalKnokke zat na 72 minuten op rozen. Het stond 3-0 voor tegen Oudenaarde. Geen vuiltje aan de lucht dus, maar wat in de laatste 18 minuten gebeurde was onwaarschijnlijk. Van Eyk, een own-doelpunt en Staelens hadden Royal op een mooie voorsprong gezet. Niks zag er naar uit dat Knokke nog de boot zou ingaan. Toch sloeg het noodlot toe. Oudenaarde scoorde drie maal in acht minuten, telkens vanuit een stilstaande fase. Aan de overzijde had Staelens nog de 4-3 aan de voet, maar miste. Het geluk zit meestal in een klein hoekje en Oudenaarde trok nog eens ten aanval in de laatste minuten. Het werd de doodsteek voor Knokke, want het scoorde na een voorzet, aan de eerste paal. Een opdoffer van jewelste. Knokke blijft zo onderaan bengelen in het klassement.
 
Heist blijft het goed doen, deze keer was een te licht Lichtervelde het kind van de rekening. KFC opende al vlug de score via Van Damme. Heist verdedigde zijn voorsprong, maar Lichtervelde was niet echt in staat grote kansen af te dwingen. Naar het einde van de wedstrijd toe, besliste Meert de wedstrijd met een vrije trap. Heist blijft 3de in de stand.
 
De Ladies hadden een moeilijke middag tegen de leider. Harelbeke was in het grootste opzicht de betere van onze dames. Toch was de eindscore een beetje overdreven en verdiende de Ladies ook wel een doelpuntje. De Ladies die enkele basispions miste stonden aan de rust 1-0 in het krijt. Harelbeke dikte in de tweede helft aan tot 4-0. De Ladies staan 5de in het klassement.
 
Zondag 11/11 om 15u :
RFC Luik - R.Knokke FC
Zaterdag 10/11 om 19u30 :
KFC Heist - De Haan
Zondag 11/11 om 13u30 :
Ladies KFC Heist - De Ruiter
 
Sportieve groeten
Robin Vantorre

4e Challenge “Emile Raes” bij shooting air Vossenhul

P1280679
De moderne schietstand van Knokke-Heist was dit week-end een verzamelplaats voor de luchtkarabijn en luchtpistoolschutters van heel Vlaanderen. Deze schieting staat in het teken van de “Masters of Flanders” 118 schutters kwamen opdagen waarvan 63 met luchtpistool en 55 met luchtkarabijn. De Vossenhul schuttters waren ook van de partij met 23 schutters. Met luchtkarabijn behaalde ”Vossenhul “ 2 eerste plaatsen . Bij de dames 1 werd “ Sportvrouw van het jaar”, Emma Vandevyvere , met luchtkarabijn eerste . Ze schoot de beste punten van alle deelnemers, nml. 621.7 / 600 p. Bij het opgelegd schieten was Danny Verdickt de beste met 408.8/400 p. Drie ereplaatsen werden behaald bij de dames 2 met luchtpistool. Zilver voor Rita Soenen met 500/600 p. brons voor Els Vekemans en in het opgelegd pistoolschieten werd Marina Vincke eerste. . Het Bestuur kan terugblikken op een zeer geslaagde 4e “ Challenge Emile Raes “ met een record aantal deelnemers. 30 schutters werden uitgeloot en ontvingen elk 2 filmtickets. Volgende week op 3 en 4 nov. gaan de “ Vossenhul” schutters naar de “Belgian Open” in de topsporthal te Gent met 5 pistoolschutters en 5 luchtkarabijnschutters .

P1280686


Winnaars Lakeside Paradise King & Queen of de Lake

De zevende ! editie reeds van de Lakeside Paradise King & Queen of de Lake was een nooit geziene voltreffer ! 
Na het succes op de Belgische kampioenschappen – 12 ereplaatsen – zou het alvast ook nu drummen worden voor het kroontje !
 
2.2
 
44 Deelnemers en de opkomst van familie en supporters was alvast massaal, de Red Bull hummer zorgde v oor de leuke toontjes en Top wakeboarder Simon Jutte uit Nederland praatte het ganse gebeuren vlot aan elkaar. Elke heat duurde 12 minuten en per heat moesten alle deelnemers hun beste trick tonen op een vooraf bepaald obstacle, en daarnaast vlak voor de tribune ook een airtrick. Een vijfkoppige jury beoordeelde alle deelnemers waarna telkens de 4 beste naar de finale gingen.
 
Naast de traditionele trofeeën en de prijzen van de gemeente Knokke-Heist had men bij Lakeside Paradise alvast op een leuke manier voor een aangename prijzentafel gezorgd.
 
Zo krijgt de winnaar bij de mini boys & girls een gratis wakeboarding sessie voor hun ganse klas, bij de boys een Go Pro sessie, de girls een gepersonaliseerde helm, junior man 100 € in de Lakeside Pro shop, de ladies een spa bij Beau d’Anso, de open man een driegangen menu voor 2 personen in de Lakeside Cuis Inn, de masters een bierdegustatie, de open women een paaldans cursus, en de wakeskaters een gepersonaliseerde wakeskate.
Het werd een spannende namiddag, met een prachtige prijsuitreiking en niets dan gelukkige gezichten. Deze wedstrijd is traditioneel de afsluiter van het wedstrijdseizoen. Lakeside Paradise blijft nog dagelijks geopend tot en met de herfstvakantie en vanaf dan alle weekends en vakantiedagen. De kabelbaan is dan telkens open van 13-16
Alle podia hieronder, en onder ook foto’s vrij van gebruik (groepsfoto winnaars en foto alle podiumplaatsen).
 
Mini Girls: 
1 Estelle Appelmans
2 Anouk Minne
3 Faye Vanleenhove
 
Mini Boys:
1 Emiel Lauwers
2 Ike Vanleenhove
3 Elian Coosemans
 
Girls:
1 Morgane Bouckaert
2 Manon Bouillon
3 Vita Kerckhof
+ Queen of the lake Pauline Appelmans
 
Boys:
1 Sasah Delpierre
2 Maximillien Daelemans
3 Louis Eggerickx
 
Junior Men:
1 Rolf Devrieze
2 Jay Michel
3 Arne Albrecht
 
Open Men:
1 Glenn Vandenberghe
2 Axel Tack
3 Jordy Neef
 
Masters:
1 Ken Van Accolyen
2 Pedro Degroote
3 Michel Boelpaep
 
Open Wakeskate:
1 Maximillien Daelemans
2 Arnaud Bailyu
3 Jay Michel

R Knokke FC verliest met 3-2 tegen RWDM

Het was even bibberen voor RWDM dat vroeg op achterstand kwam tegen onze jongens van RKFC. Maar onze ploeg kon zijn voorsprong niet verder uitbouwen en zag Molenbeek snel orde op zaken stellen. Het deed dat met goals van Mbuba, Ba en Binst. Door een late tegengoal van RKFC  was het  voor RWDM nog even alle hens aan dek. Maar RWDM hield jammer genoeg stand: 3-2.


Kneistse broers Thiers voor de tweede keer Belgisch kampioen

44535981_2085054168218929_4518991965525639168_n
Zondag zijn de kneistse broers Thiers voor de tweede keer Belgisch kampioen geworden in het Belcar Endurance Kampioenschap. Een derde plaats in de afsluitende manche in Zolder was voldoende. Na de BRCC-titel in 2012 is dit de tweede Belgische titel voor de broers. Zij haalden die samen met Gilles Magnus en Jeffrey Van Hooydonck, en dankzij hun tactisch vernuft.


Kneistivoetbal : De kijk op de week met Robin Vantorre

 

 • R.Knokke FC - E. Aalst 4-1
 • Veldegem - KFC Heist 3-0
 • Merkem - Ladies KFC Heist 3-1

KneistivoetbalEindelijk, de eerste driepunter van Royal is binnen, en meer dan verdiend. Het was al een beetje van ‘moeten’ bij Knokke om de voeling niet te verliezen met de voorlaatste in de stand. Het begon nochtans niet zo goed. Na elf minuten stond Eendracht zowaar op voorsprong na een vrije trap. Aalst liet de bal nadien vooral aan Knokke en die konden net voor rust met een strafschop van Staelens gelijk maken. Na rust deed Royal, wat ze het best kunnen, voetballen. Van De Velde zorgde voor de 2-1 en Vanraefelghem voor de 3-1. Tien minuten voor tijd zette Van De Velde de 4-1 op het bord en waren de drie punten een feit. Hopelijk kunnen de blauw-witte nu een reeksje neerzetten, zodat ze van de laatste plaats weg kunnen.
 
KFC Heist speelde een verdienstelijk wedstrijd, maar ging in Veldegem 3-0 de boot in. Heist stond na vijf minuten al in het krijt. De thuisploeg, scoorde vanop een vrije trap. Heist kreeg nadien enkele kansjes, maar de thuisgoale stond uitstekend te keepen. Tot een kwartier voor het einde van de wedstrijd was er weinig animo, al dat KFC het betere van het spel had, maar zonder kansen. Dertien minuten voor tijd kwam Veldegem nog eens opzetten en stond het meteen 2-0. Acht minuten later, was het kalf helemaal verdronken voor KFC, 3-0 en boeken toe. Varsenare won terug en zo wordt het moeilijk voor Heist om de eerste periode binnen te halen.
 
De Ladies hadden een lastige namiddag in Merkem en moesten de duimen leggen tegen een sterkere tegenstander. Merkem stond aan de rust al 2-0 voor. Na rust werd het 3-0. Een kwartier voor het einde kon Vansteelant de score milderen na een assist van Sys.
 
Zaterdag 27 oktober om 20u :
 • RWDM - R. Knokke FC
Zondag 28 Oktober om 15u :
 • KFC Heist - Oudenburg
Zondag 28 Oktober om 14u :
 • KFCH Ladies - Cercleladies

Sportieve groeten
Robin Vantorre

Kneistivoetbal : de kijk op de voetbalweek met Robin Vantorre

Robin
 • R.Knokke FC - Virton 0-1
 • KFC Heist - Diksmuide 0-0
 • Lad. KFC Heist - Egem 2-1

Knokke kon zaterdagavond weer de puntjes niet thuishouden tegen een sterk Virton. Na de bekeroverwinning tegen Standard was er geloof in goeie afloop bij Royal, maar dat was buiten Virton gerekend, die vorige week ook een puike prestatie had geleverd tegen Gent in de beker. In de eerste periode kon Knokke toch enkele kansjes versieren, maar de doelman van Virton stond z’n mannetje. Na rust was Virton de betere voetballende ploeg en doelman Verlinden moest zich enkele keren onderscheidden op doelpogingen van Virton. In de 83ste minuut was het toch prijs voor Virton, waardoor Knokke een tik kreeg en met 1 op 15 achterblijft. Voor Knokke is er nu een zware periode gepasseerd, want alle teams waartegen het speelde waren/zijn titelkandidaten. Voor Royal komt nu de periode om te oogsten en weg te raken van de laatste plaats.
 
Heist dat voorlopig eerste staat, was beducht voor de komst van Diksmuide. Diksmuide dat zichzelf voor het seizoen uitgeroepen heeft tot een titelkandidaat, bleek inderdaad een zeer goed voetballende ploeg. Op de perfecte grasmat van Heist kwamen beide teams dan ook volledig tot hun recht. Keeper Maertens van Heist had een hele goeie dag en voorkwam dat Diksmuide kon scoren. Het bleef dan ook bij een brilscore en vooral KFC was daar heel gelukkig mee.
 
De Ladies hadden een zware kluif aan Egem, maar de motivatie bij Heist was grote en zo hielden de dames de 3 punten thuis. Egem opende pas in het 2de bedrijf de score. Enkele minuten later stond het alweer 1-1 via Isaline Sys. Acht minuten voor tijd scoorde Annelies Vanwelden de 2-1 en was de overwinning binnen voor de Ladies. De Ladies staan voorlopig op een gedeelde 3de plaats in het klassement.
 
Komend weekend :
 
Zaterdag om 20u
Geel - R.Knokke FC
Zondag om 15u
Bredene - KFC Heist
Zondag om 17u
Bredene - Ladies KFC Heist

Vrijdagmiddag kun je vanaf 14u op stadion De Taeye in Heist de Zoute Grand Prix volgen op piste. Dit is een samenwerking van Knokke-Heist, Royal Knokke FC en KFC Heist. Ingang is gratis en iedereen welkom.
 
Sportieve groeten
Robin Vantorre