Hardrijder haalt 139 kilometer per uur

De flitswagen van de lokale politie controleerde in september 19.938  wagens op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 3.497 (ofwel achttien procent) te snel. Eén hardrijder haalde zelfs een snelheid van 139 km per uur waar slechts 70 is toegelaten. Voor dit roekeloos rijgedrag moet de bestuurder zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter. In totaal reden ook 432 bestuurders te snel voorbij een vaste flitscamera.

Auto_istock_1


De lokale politie zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons politieteam selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere verkeerscontroles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties waar een verhoogd veiligheidsrisico is voor fietsers en voetgangers krijgen voorrang. Controles in schoolomgevingen en langs fietsroutes van schoolgaande kinderen staan dan ook hoog op de agenda.”

De lokale politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via PZ.DKH.Verkeer@police.belgium.eu.

  • Knokke-Heist: 8.389 snelheidscontroles; 1.447 snelheidsovertredingen (17 procent);
  • Damme: 11.549 snelheidscontroles; 2.050 snelheidsovertredingen (18 procent);
  • Politiezone Damme/Knokke-Heist: 19.938 snelheidscontroles; 3.497 snelheidsovertredingen (18 procent).

 


1 op 10 blijft te snel rijden in Knokke-Heist

44165060_926918254167716_941352515117514752_o
De lokale politie Damme/Knokke-Heist nam gisteren deel aan de nationale flitsmarathon met extra verkeerscontroles. In totaal reden 161 van de 1.503 gecontroleerde bestuurders te snel voorbij de flitswagen. Eén hardrijder haalde een topsnelheid van 81 km per uur op een locatie (buiten de bebouwde kom) waar slechts vijftig is toegelaten. De bestuurder werd door ons politieteam aan de kant gezet en betaalde meteen zijn snelheidsovertreding. Alle geïntercepteerde bestuurders bliezen negatief. Er werden geen rijbewijzen ingetrokken. "Veel bestuurders waren goed op de hoogte van de flitsmarathon", zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. "Ons politieteam stelde minder overtredingen vast en ook het aantal zware overtredingen lag lager dan bij vorige acties. Eén op tien blijft een hoog cijfer, maar in vergelijking met de vorige editie in april is het percentage toch met vijf procent gedaald."

 
Het politieteam plant ook de komende weken verschillende controles. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.